Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
Вижте всички статии

Новата мода при аксесоарите в кухнята или защо да изберем бамбук

Новата мода при аксесоарите в кухнята или защо да изберем бамбук
През последните няколко години, бамбукът стана един от най-популярните материали в световен мащаб за производството на продукти и аксесоари за кухнята и дома. Освен, че добивът му е лесен и не толкова скъп, замяната на дървесина с бамбукови фибри се оказа едновременно естетически по-красива и екологосъобрзна технология, тъй като се намля употребата на дървен материал в производството на кухненските съдове и аксесоари. За разлика от дървесината, бамбукът не позволява задържането на бактерии, което позволява обработката му с естесвени масла, без сериозна химична намеса. Нормалната дървесина задържа вода, поради което изделията от дърво се нуждаят от сериозна химична обработка и последваща поддръжка. Това се налага, за да се предпази матриалът от изкривяване и напукване по време на експлоатация. За тази цел се използват химични продукти, които могат да проникват в храната, а от там и в организма на човека. Влагата, също така, предразполага развитие на бактерии, плесени, неприятни миризми, което на свой ред налага по- честата подмяна на дървените аксесоари.
Ето защо бамбукът става все по-популярен през последните години, поради по-малките изисквания за поддръжка и обработка.Той не задържа вода, което намаля развитието и задържането на бактерии и плесени.
Бамбукът е хипоалергенен, стилен, здрав и лек материал, което му позволява да бъде отличен помощник на домакинята като едновременно с това, бамбуковите изделия създават приятно чувство за лекота и естественост при тяхното използване.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари